DIENSTEN

Joanna Rossa BTW Advies verleent verschillende diensten op het gebied van de omzetbelasting. Dit betreft zowel advisering als het doen van bijbehorende aangifte(n). 

BTW Advies

 

Ik adviseer Nederlandse en buitenlandse bedrijven, non-profit organisaties, overheidsinstellingen en accountants-, belastingadvies- en administratiekantoren omtrent hun Nederlandse btw-vraagstukken.

 

Dit betreft zowel het beoordelen en - waar nodig - optimaliseren van de actuele situatie, en het inspelen op veranderingen in de markt en wet- en regelgeving. Met mijn specialistische en up-to-date kennis, mijn gedrevenheid en betrokkenheid en mijn mogelijkheden tot (informeel) overleg met de Belastingdienst, kan ik u op een praktische en eigentijdse wijze bijstaan bij het bepalen van de van toepassing zijnde btw regels.

 

Mijn dienstverlening bestaat onder meer uit:

 

  • beantwoorden van btw-vragen;

  • uitvoeren van btw-scans;

  • de inrichting van een tax control framework;

  • het begeleiden van klanten bij btw-controles;

  • het voeren van onderhandelingen met de belastingdienst;

  • het verzorgen van trainingen en presentaties.

 

 

Lidmaatschappen

Nederlandse Orde van

Belastingadviseurs (NOB)

 

Internationaal netwerk van reisorganisaties en adviseurs gespecialiseerd in de reisbranche

Languages

Nederlands (native)

English (very good)

Polski (good)

Deutsch (good)

BTW

compliance

U kunt ook bij mij terecht voor (assistentie bij) het indienen van de btw aangiften van uw bedrijf. Het voordeel hiervan is dat uw btw aangifte door een ervaren btw specialist wordt verzorgd en hierdoor fiscaal voordeel (tijdig) wordt gesignaleerd, maar ook eventuele onjuistheden (tijdig) worden opgemerkt.

 

Mijn dienstverlening bestaat onder meer uit:

 

  • het verzorgen c.q. begeleiden van de indiening van Nederlandse btw-aangiften (voor binnenlandse én buitenlandse ondernemers);

  • intrastat aangiften;

  • het verzoeken om teruggaaf van btw uit andere EU landen.

Reisbureau-regeling

 

Meer specifiek ben ik ook gespecialiseerd in de btw regels voor de reisbranche. Ik ben in samenwerking met de ANVR betrokken geweest bij de invoering van de reisbureauregeling in Nederland in april 2012. Gedurende deze tijd heb ik mij de toepassing van de reisbureauregeling en de advisering van reisorganisaties eigen gemaakt.

 

Met mijn specialistische, up-to-date kennis en mogelijkheden tot (informeel) overleg met de Belastingdienst, kan ik ondernemers in de reisbranche bijstaan bij het bepalen welke btw-regels van toepassing zijn, bij het samenstellen van een hulpmiddel om de btw-regels op een adequate wijze toe te kunnen passen binnen de onderneming (zoals door middel van een handboek, stroomschema's etc.), bij het assisteren bij de implementatie van de btw-regels en waar nodig of gewenst het voorleggen van de btw-positie aan de Belastingdienst.

Interim

 

Indien u tijdelijk op zoek bent naar een btw-specialist, bijvoorbeeld voor een bepaald project, bij onderbezetting (zoals bij zwangerschapsverlof) of bij tijdelijk verhoogde werkdruk kunt u ook een beroep doen op mij.

Heeft u een vraag over onze dienstverlening? Neem gerust contact op, dan kom ik graag bij u bij u langs om u hier alles over te vertellen! >>

Call

T: +31 (06) 24 74 20 69
 

  • LinkedIn Clean

© Joanna Rossa BTW Advies. All rights reserved.

DISCLAIMER